بررسی معماری های حافظه

memory-architectures

تفاوت DDR3 ،DDR2، DDR1،DSDRAM و DDR4:

 

(SDRAM(Synchronous Dynamic Random Access Memory (حافظه با دسترسی تصادفی همزمان):

واژه ی “همزمان” در مورد رفتار نوع DRAM صحبت می کند. در اواخر سال 1996، SDRAM در سیستم ها ظاهر شد. بر خلاف فن آوری های قبلی، SDRAM برای هماهنگ سازی با زمان بندی پردازنده طراحی شده است. این مسئله باعث می شود کنترل کننده حافظه دقیقا زمانی که داده های درخواست شده مهیای پردازش است، آماده باشد، بنابراین دیگر نیازی به معطل شدن CPU برای اتمام دسترسی های حافظه نمی باشد. به عنوان مثال، PC66 SDRAM با سرعت 66 MT/s اجرا می شود، PC100 SDRAM با سرعت 100 MT/s و PC133 SDRAM با سرعت 133 MT/s قابل اجراست. 

 

memory-architectures

(DDR SDRAM (Double Data Rate ( با دو نرخ داده):

نسل بعدی DDR، SDRAM  است که با انتقال داده ها در لبه های بالارونده و پایین رونده ی  سیگنال ساعت ، پهنای باند بیشتری نسبت به  SDRAM ایجاد می کند و به طور موثر، سرعت انتقال را بدون افزایش فرکانس ساعت دو برابر می کند. سرعت انتقال DDR SDRAM دو برابر SDR SDRAM بدون تغییر کلاک داخلی است. DDR SDRAM، به عنوان نسل اول حافظه ی  DDR تلقی می شود و بافر پیشفرض آن 2bit است که دو برابر SDR SDRAM می باشد. نرخ انتقال DDR بین 266 تا 400 MT / s است. DDR266 و DDR400 هر دو از این نوع می باشند.

memory-architectures

(DDR2 SDRAM(Double Data Rate Two SDRAM:

مزیت اصلی DDR2،  توانایی کار کردن باس داده های خارجی با سرعتی دو برابر DDR  است که این ویژگی با بهبود سیگنال باس به دست آمده است. بافر پیشفرض DDR2 چهار بیت (دو برابر  DDR) است. حافظه DDR2 همان سرعت کلاک داخلی (133 تا 200 مگاهرتز) DDR را داراست، اما با ارتقای سیگنال باس ورودی-خروجی میتواند MT/s به  800 ~ 553  برسد.

از انواع حافظه ی DDR2 میتوان به DDR2 533 و DDR2 800 اشاره نمود.

DDR3 SDRAM(Double Data Rate Three SDRAM):

حافظه DDR3 مصرف 40 درصد مصرف انرژی را نسبت به  DDR2 را کاهش می دهد و باعث کاهش جریان و ولتاژ عملیاتی (1.5 ولت در مقایسه با DDR2 1.8 و یا 2.5 ولت DDR) می شود.  در DDR3 سرعت انتقال اطلاعات، 800 ~ 1600 MT/s او عرض بافر هشت بیتی است، در حالی که DDR2 چهار بیت است و DDR دو بیتی. DDR3 همچنین دارای توابعی است که میتوانند کنترل حافظه را با توجه تغیرات دما در دست بگیرند.

memory-architectures

DDR4 SDRAM (Double Data Rate Fourth SDRAM):

DDR4  ولتاژ عامل پایین تر (1.2V) و نرخ انتقال بالاتر را فراهم می کند و نرخ انتقال آن،  MT/s 2133 ~ 3200  است. DDR4 دارای چهار گروه جدید  بانکی است که هرکدام دارای ویژگی عملیاتی می باشد. DDR4 می تواند 4 داده را در یک چرخه ساعت پردازش کند، بنابراین کارایی DDR4 بهتر از DDR3 است. DDR4 همچنین برخی از توابع مفید را اضافه می کند، که وظیفه ی آنها، ایجاد یکپارچگی سیگنال حافظه DDR4 و بهبود ثبات انتقال داده می باشد.

 

memory-architectures

 

در جدول زیر معماری های مختلف حافظه ازنظر نرخ انتقال اطلاعات و ولتاژ مصرفی با یکدیگر مقایسه شده اند:

 

 

*** بخش کانفیگ سرور (همراه برآورد هزینه) در سایت شرکت آرین وب ایرانیان راه اندازی شد، برای خرید سرور به این بخش مراجعه نموده و یا با واحد فروش سرور تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تیم پشتیبانی آرین وب ایرانیان آماده پاسخگویی به شما می باشد.