تفاوت هاردهای SATA و SAS

 

هارد های SATA و SAS از نظر ظاهر، نوع پورت، نوع کابل و… تفاوت های عمده ای دارند که در این مقاله قصد مقایسه ی آنها را داریم.

SATA مخفف Serial Advanced Technology Attachment و SAS کوتاه شده ی عبارت  Serial Attached SCSI میباشد.

معمول ترین نوع برای هارد های 7.2k SATA و هارد های SAS دونوع 10k و 15K می باشد که این عدد مربوط به سرعت چرخش پلاتری که اطلاعات را در خود ذخیره می کند است پس بدیهی است هاردی که عدد بالاتری دارد سرعت پردازش اطلاعات بیشتری را داراست.

پس عمده ترین تفاوت بین هاردهای SATA و SAS ، سرعت بالاتر SAS است و نیز اینکه با اطمینان بیشتری میتوان از آن استفاده نمود.

 

 

بهترین  معیار برای اندازه گیری سرعت هارد دیسک  (IOPS (Inputs Outputs Per Second) است که میزان داده هایی را که میتوان از درایو خواند و نوشت را بیان میکند.

میانگین IOPS برای هارد ساتای 7.2k در حدود 80، برای هارد SAS 10k ، برابر 120 و برای هارد SAS 15K تقریبا 180 می باشد.

هارد های  SAS برای کاربردهای حساس و مهم زمانی که سرعت و قابلیت دسترسی به اطلاعات حیاتی است ( مانند سرورهای سیستم بانکداری و تجارت الکترونیک و…) استفاده می شود.

در مقابل هارد SAS برای استفاده در DESKTOP و همچنین زمانی که قرار است حجم بالایی از اطلاعات را در یک محل ذخیره کنیم( مانند ذخیره سازی دیتای سنگین، دیتاسنتر و پشتیبان گیری و…) کاربرد دارد.

از لحاظ ظاهری و فیزیکی نیز دو هارد SAS  و SATA تفاوت زیادی در نوع کابل و پورت اتصال دارند:

کابل های SATA محدود به 1متر طول هستند و کابل برق و دیتا در آن ها از هم جداست ولی در مقابل هاردهای SAS تا 10 متر طول کابل را ساپورت میکنند و همچنین از یک کابل به عنوان برق و دیتا استفاده میکنند.

 

 

تا به اینجا هاردهای SAS کاملا نسبت به SATA برتری داشتند اما اگر از دیدگاه فضایی که این هاردها برای ذخیره سازی اطلاعات به شما میدهند بخواهیم مورد مورد بررسی قرار دهیم، هاردهای SAS هیچ حرفی برای گفتن نخواهند داشت!

هاردهای SATA در ظرفیت های مختلف موچود هستند و بالاترین ظرفیت آنها در حال حاظر 16TB می باشد که گفته میشود تا اخر سال 2019 شرکت SEAGATE هاردهای SATA بیست ترابایتی را هم روانه ی بازار خواهد کرد.

 

در طرف مقابل هاردهای SAS  در حال حاظر حداکثر ظرفیت 900GB را ساپورت میکنند.

***لازم به ذکر است در این مقاله هاردهایی که از قابلیت چرخش و SPIN برخوردارند مورد مقایسه قرار گرفته اند و هاردهای (SSD (SOLID STATE DRIVE در مقاله ای جداگانه بررسی خواهد شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تیم پشتیبانی آرین وب ایرانیان آماده پاسخگویی به شما می باشد.