انواع کابل های فیبر نوری Single Mode

با سلام دوستان عزیز در مقاله ی قبل گفتیم که کابل های فیبر به دو نوع عمده ی Single Mode و Multi Mode تقسیم بندی میشوند و درباره ی تفاوت آنها با یکدیگر نیز صحبت کردیم. (برای مطالعه ی بیشتر دعوت میکنیم به مقاله ی تفاوت کابلهای فیبر نوری Single Mode و Multi  Mode مراجعه فرمایید).

امروز قصد داریم انواع کابل شبکه ی Single Mode را با یکدیگر بررسی کنیم:

کابل شبکه ی Single Mode یا تک حالته از نظر ساختار به دو دسته ی OS1 و OS2 تقسیم بندی میشوند.

این دو دسته از نظر استانداردهایی که ساپورت میکنندبا یکدیگر تفاوت دارند و هرکدام برای هدفی خاص بهینه شده اند و از آنجایی که هدف از ایجاد این مقاله آشنایی شما عزیزان با این نوع کابل ها می باشد ترجیح میدهیم خیلی تخصصی و موشکافانه وارد بحث استاندارد ها نشویم و به همین بسنده کنیم که کابل OS1 بر پایه ی استانداردهای ITU-T G.652A و ITU-T G.652B  ساخته شده و کابل OS2 نیز از استانداردهای ITU-T G.652C و ITU-T G.652D پشتیبانی میکند.

 

علاوه بر استانداردها، تفاوت عمده بین فیبر تک حالته OS1 و OS2 ساختار کابل است.

به طور معمول، کابلهای OS1،  جهت کاربردهای داخل ساختمان (Indoor) مصرف میشوند.

پوشش درون این کابل‌ها ،Tight Buffer است که رشته نخ‌هایی هستند که درسرتاسر کابل به دور آن پیچیده شده اند و در مجموع قطری حدود 900 میکرومتر راتشکیل میدهندکه با مستقیم قرار گرفتن روی فیبر، مانع از ایجاد ضربه‌های کوچک به آن میشوند. این پوشش موجب منعطف‌تر شدن کابل می‌شود و استفاده از آن را برای کاربردهای متنوع آسان‌تر می‌کند.
بعضی کاربردهای فیبرنوری با مکانیزم Tight Buffer عبارتند از:

  • Backbone داخل ساختمان (اصطلاحاً کابل‌کشی ستون فقرات یا عمودی است)
  • کابل‌کشی افقی
  • دیتاسنترها (پچ کوردها و کابل‌های تجهیزات)

 

single-mode-fiber-cable-types

 

در مقابل کابلهای OS2 قرار دارند که جهت کاربردهای بیرون ساختمان (Outdoor)مورد استفاده قرار می گیرند.

پوشش این نوع کابل ها Loose Tube میباشد و همانطور که از واژه ی Loose به معنی (آزاد و رها) مشخص است، تارهای فیبر نوری دورن یک تیوپ پلاستیکی به نحوی قرار میگیرند که آزادانه امکان حرکت داشته باشند. فضای داخلی این تیوپ پلاستیکی، برای جلوگیری از نفوذ رطوبت، مملو از ژل تیروکسن می باشد.

 

single-mode-fiber-cable-types
در این نوع کابل ها،به دلیل شناوربودن تارهای فیبر درون تیوپ، کابل فیبر تاثیر کمنری از فشارهای مکانیکی بیرونی می پذیرد و به همین دلیل است که کابل های OS2 از نظر تحمل فشار مقاوم تر هستند و در مکان هایی که ممکن است کابلها تحت فشار باشند استفاده ی بیشتری دارند. بعضی کاربردهای فیبرنوری با مکانیزم Loose Tube عبارتند از:
  • بیرون ساختمان ها
  • فضای باز
  • زیرزمین

 

 

سومین تفاوت بین کابلهای فیبر OS1 و OS2 میزان مسافتی است که تحت پوشش قرار میدهند:

کابلهای OS1، حداکثر 2 کیلومتر، و OS2 حداکثر 10 کیلومتر مسافت را میتوانند انتقال دهند ولی هر دو نوع آنها سرعت 1 تا 10 گیگابیت بر ثانیه (GB/S) را پشتیبانی میکنند

پس بنا به دلایل گفته شده، کابل OS1 بسیار ارزان تر از OS2 می باشند.

برای جمع بندی بحث امروز، جدول زیر را ملاحظه فرمایید که به خوبی کابلهای OS1 و OS2 در آن مقایسه شده اند:

 

 

single-mode-fiber-cable-types

 

در مجموع، اگر  استفاده ی دورن ساختمانی مانند کابل کشی داخلی دارید، از OS1 و برای کابل کشی بیرونی ساختمان از OS2 استفاده نمایید و همچنین برای استفاده در مسافت زیر دو کیلومتر، OS1 و بالای دو کیلومتر، OS2 گزینه ی مناسب شماست.

توجه داشته باشید که به علت هزینه ی بسیار بالای OS2 نسبت به OS1 ، استفاده از OS2 برای مسافت زیر دو کیلومتر، عملا اشتباه است و هیچ مزیتی نصیب شما نمیشود.

 

****در مقاله ی بعدی انواع کابل شبکه ی فیبر Multi Mode معرفی و با یکدیگر مقایسه خواهند شد، پس از شما دعوت میکنیم با ما همراه باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تیم پشتیبانی آرین وب ایرانیان آماده پاسخگویی به شما می باشد.