پراکسی سرور (Proxy Server) چیست؟

Proxy سروری می باشد که دیتاها را از اینترنت  برای یوزر ها قابل دسترسی می کند.

یعنی یوزر در خواست خود را ابتدا به پراکسی سرور ارسال میکند و سپس پراکسی با توجه به درخواست کاربر پاسخ لازم را به او میدهد.

به عبارت دیگر در شرایط عادی چنانچه قصد رفتن به وبسایتی را داشته باشید، URL آن را در نوار آدرس Browser خود وارد می کنید و به سایت دسترسی خوهید داشت. در صورت استفاده از پراکسی سرور، درخواست شما را (به عنوان مثال ورود به وبسایتی خاص)  دریافت می کند و با ارسال به اینترنت، پاسخ مناسب را به شما باز میگرداند.

 

 

اما سوال اینجاست که وقتی میتوان مستقیم به اینترنت دسترسی داشت استفاده از واسطه ای به نام پراکسی سرور چه لزومی دارد؟!

پراکسی سرور چندین مزیت مهم دارد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

  • امنیت (Privacy) :

زمانی که شما به صورت عادی اقدام به مشاهده ی وبسایتی در بستر اینترنت می کنید، Public IP شما قابل مشاهده است و وضعیت فعالیت شما در وبسایت های مختلف قابل مانیتور می باشد.

 

اما در صورت استفاده از پراکسی سرور، آی پی سیستم شما مخفی می ماند و به جای آن آی پی پراکسی سرور نمایش داده می شود.

 

  • سرعت (Speed) :

هنگامی که یک شرکت از پراکسی سرور استفاده می کند، زمانی که یکی از کاربران از طریق پراکسی یک صفحه ی وب را باز میکند، پراکسی سرور اطلاعات آن وبسایت را درون Database Cache خود ذخیره میکند و چنانچه یوزر دیگری از سیستم دیگر قصد مراجعه به همان وبسایت را داشته باشد، پراکسی سرور بدون مراجعه به اینرنت وبسایت مورد نظر را برای کاربر قابل دسترسی می کند که این امر باعث بالارفتن سرعت دسترسی به وبسایت و صرفه جویی در مصرف پهنای باند می گردد.

 

  • مانیتور میزان فعالیت کاربران (Activity Logging) :

با استفاده از پراکسی سرور، ادمین شبکه می تواند میزان فعالیت و بازدید کاربران از سایتهای مختلف را مانیتور کند و درصورت نیاز قادر به بلاک کردن دسترسی به سایتهای خاص  برای کاربران می باشد.

 

 

تا اینجا برخی از مزیت های مهم پراکسی سرور را برای شما تشریح کردیم.

اما پراکسی سرور یک نقص عمده دارد و آن این است که قادر به Encrypt کردن دیتاها نیست و بنابراین شما نمیتوانید به صورت ایمن اقدام به مرور در وب نمایید و ممکن است اطلاعات دریافتی شما مورد هجوم هکرها و یا سیستم شنود دولت و ISP ها قرار گیرد.

 

 

اینجاست که VPN یا به عبارت دیگر Virtual Private Network  نقش خود را به خوبی ایفا میکند.

در واقع VPN علاوه بر مخفی کردن آی پی شما، با ایجاد تونل اختصاصی و امنی بین سیستم شما و مقصد باعث میشود بتوانید با بدون نگرانی از فاش شدن دیتاها با خیال راحت اقدام به بازدید از وبسایت و تبادل اطلاعات نمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تیم پشتیبانی آرین وب ایرانیان آماده پاسخگویی به شما می باشد.