Static IP

static-ip

با سلام خدمت شما همراهان همیشگی وبسایت آرین وب ایرانیان.

در مقاله های قبلی به طور کامل در مورد Dynamic IP که از طریق DHCP Server کانفیگ می شود، به طور کامل صحبت کردیم.

امروز قصد داریم Static IP را مورد بحث قرار دهیم.

یک آدرس IP ثابت  یک شماره پروتکل اینترنت (Internet Protocol) است که توسط ادمین به یک دستگاه شبکه اختصاص داده می شود. یک IP استاتیک جایگزین IP پویا (Dynamic) در شبکه های پروتکل اینترنت است. آدرس های IP ثابت تغییر نمی کنند، در حالی که IP های پویا می توانند تغییر کنند. یک آی پی، کامپیوتر یا دستگاه دیگری را که به اینترنت متصل است شناسایی می کند. آدرس IP  است که چگونگی انتقال اطلاعات و داده ها به یک کامپیوتر خاص را هدایت می کند.

 

اغلب شبکه های آی پی از آدرس DHCP (پروتکل پیکربندی پویای میزبان) به جای Static IP استفاده می کنند  زیرا آدرس های IP پویا برای ارائه دهنده گان خدمات کارایی بیشتری دارد و مدیران شبکه راحت تر میتوانند آن را مدیریت کنند.

DHCP به شما اجازه می دهد تا با دستگاه های تلفن همراه، تبلت و لپتاپ، به راحتی بین شبکه های مختلف حرکت کنید.

با این حال آدرس Static در مقایسه Dynamic مزایایی دارد:

  • یک آدرس آی پی استاتیک بهترین پشتیبانی را  از Name Resolution در سراسر شبکه های گسترده (WAN) را فراهم می کند، به این ترتیب دستگاه ها با امنیت بیشتری توسط نام های میزبان (Host Names) تشخیص داده میشوند. به همین دلیل وب سرورها (Web Servers)و سرورهای انتقال فایل (FTP Servers) اغلب از آدرس ثابت (Static) استفاده می کنند.

 

  • استفاده از آدرس های IP ثابت (Static) در شبکه های خانگی، محافظت به مراتب بیشتری در برابر مشکلات امنیتی شبکه نسبت به تخصیص آدرس پویا (Dynamic) می کند.

 

  • برخی از دستگاه های شبکه DHCP را پشتیبانی نمی کنند، استفاده از Dynamic IP برای تمام دستگاه ها در شبکه خانگی، مانع از ایجاد Conflict در شبکه می شود. Conflict زمانی به وجود می آید که برای یک دستگاه به صورت دستی IP استاتیک ست شود و DHCP همان آی پی را برای دستگاه دیگر به صورت داینامیک قرار دهد که در این صورت موجب ایجاد  و باعث ایجاد اختلال در عملکرد شبکه  میگردد.

 

  •   یک آدرس IP استاتیک، موقعیت جغرافیایی را دقیق تر از یک آدرس IP پویا فراهم می کند.

 

  • سرعت دانلود و آپلود اغلب با IP های استاتیک سریع تر از IP های پویا است.

 

  • با استفاده از آی پی استاتیک میتوانید دوربین های مداربسته ی خود را کانفیگ کنید و روی آنها کنترل و نظارت و دسترسی از راه دور داشته باشید.

 

static-ip

 

البته ناگفته نماند که نخصیص IP استاتیک نیازمند دانش شبکه در زمینه ی رنج های آی پی(IP Adresses Ranges)، سابنت مسک (Subnet Mask) و گیتوی (Gateway) می باشد که در مقاله های آتی به طور کامل درباره ی کلاس های آی پی و نحوه ی تخصیص آی پی صحبت خواهیم کرد که پس از مشاهده ی آن قادر خواهید بود بدون هیچ تخصصی در زمینه ی شبکه، به راحتی IP Static ست کنید.

 

 

پس از شما عزیزان دعوت میکنیم برای آموزش های بیشتر با ما همراه باشید…

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تیم پشتیبانی آرین وب ایرانیان آماده پاسخگویی به شما می باشد.